Marco Evaristti

Marco Evaristti (født 1963 i Chile) er en dansk kunstner, hvis kunstværker ofte er provokerende og beskæftiger sig med tabuer.
I 2000 vakte han opsigt med installationen Helena [1], der bestod af ti blendere med levende sværddragere. Blenderne var udstillet på kunstmuseet Trapholt i Kolding, og publikum havde mulighed for at tænde for blenderne, hvorved fiskene ville dø. Fiskene omtales ofte fejlagtigt som guldfisk.
Efter at otte fisk havde ladet livet og en politianmeldelse for at have overtrådt dyreværnsloven, fik museet påbud om at afbryde strømmen til blenderne. En dom gav senere medhold til museet og politiets påbud blev erklæret grundløst.
Blenderne var af mærket Moulinex, og firmaet udsendte efter balladen en pressemeddelse, hvor de tog afstand fra kunstinstallationen.
I 2007 blev Marco Evaristti anholdt af fransk politi i forbindelse med et projekt på Mont Blanc. Politiet var bange for at han ville hælde rød maling på bjerget.
I 2008 har Marco Evaristii offentliggjort planer om at fodre guldfisk med det frysetørrede lig af en henrettet amerikansk fange. Planerne blev dog sidenhen droppet, da fangen fik omstødt sin dom fra død til 3x livstid.
Et andet kontroversielt værk var da han lavede en model af koncentrationslejren Auschwitz i ofrenes omstøbte guldtænder, hvilket det jødiske museum i københavn afviste at udstille.
Evaristti er vokset op i en jødisk familie, der oprindeligt stammer fra Italien, men som flygtede til Chile under 2. verdenskrig.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s